Outbound marketing vs Inbound marketing🧐 التسويق الخارجي بيميل إلي التسويق التقليدي إلي حد ما زي مثلاً الاذاعة و الاعلانات التليفزيونية . التسويق الخارجي عكس التسويق الداخلي وده لان العملاء بيلقوك لما بيكونوا بيحتاجوك وده لان اعلاناتك بتظهر فقط لما الاشخاص يدوروا عليك🤷🏻‍♀️ الغريب بقي ان التسويق الداخلي بقي هو الأهم ولكن لسة لحد انهارده في ناس كتيير جداً بتنفق اكتر من 90% ع التسويق الخارجي🤓 وعشان كده دلوقتي أهم نصيحة ان المؤسسات اللي بتطلع لتحسين مبيعاتها انها تعيد تخصيص نسبة مُتزايدة من ميزانيتها التسويقية لتكون ع الانفاق للتسويق الداخلي👌🏼 وخليني اقولك ان التسويق الخارجي ع قد م هو ناجح جداً الا انه له بعض الصعوبات : ١)صعوبة في تتبع عائد الاستثمار •ROI• ٢)تكلفة عالية و عائد مُنخفض عايزة بقي اقولك حاجة مُهمة جداً⚠️ أكتر من نصف الشركات التي تنفذ جهود التسويق الداخلي بتشوف عائد استثمار بنسبة أكتر من 25% مقارنة بالشركات اللي مش بتتبع ده التسويق الداخلي أسهل في التتبع وعائد استثماره أعلي وتكاليفة الاجمالية أقل من التسويق الخارجي . ودلوقتي لازم أقولك أهم نصيحة •هي خفض التكاليف وزيادة التحويلات عن طريق التحويل من التسويق الخارجي للتسويق الداخلي😍👌🏼• -ساجدة أحمد✍🏼

Leave a Reply