* Marketing Funnel🤔* اولاً: عايزاك تعرف معني التسويق لمشروعك الصغير ف البداية👌🏼 •Marketing is what you do to attract and retain customers• بمعني ان التسويق هو الاداة اللي هتخليك تجذب العملاء وتخليهم دايماً معاك😉 ايه هي بقي الدورة التسويقية؟🧐 1️⃣ الوعي Awareness: تعرف الناس بالمُنتج بتاعك👌🏼 2️⃣ الاهتمام Interest: تخلي الناس يقدروا قيمة المُنتج ده🙏🏼 3️⃣ الرغبة Desire: تخلي في رغبة عند العميل لمُنتجك🤩 4️⃣ أتخاذ الخطوة Action: تخليه ياخذ خطوة الشراء للمُنتج🫡 وخلينا نختصر الدورة التسويقي دي في “AIDA” طبعاً ده بيحتوي ع العديد من التعديلات و الاختلافات لكن أي نموذج مستوحي من مسار التحويل بيكون بيصور فكرتين اساسيتين👇🏼 ١) تسلسل الخطوات الي بيتخذها الشخص للتغير من غير العميل للعميل أو مثلاً من التقاعس عن اتخاذ إجراء حتي لو إجراء بإرسال رسالة✉️ ٢) عملية التنقية اللي بتعملها لجمهورك وده اللي بتختار فيها مجموعة من العملاء المُحتملين عندك وبتنقلهم إلي مجموعة العملاء الفعليين🤝 -ساجدة احمد✍🏼

Leave a Reply